Julafton

GOD JUL TILL ER ALLA !


Nu sitter jag på Arlanda och ska snart ta flyget till Oslo. Ska hälsa på släkt i Norge i jul och det ska bli så himla mysigt! Kommer antagligen åka till min farbror m. familj en sväng också på tisdag ;)

Igår var en jättebra dag på många sätt.
Jag mötte upp Erika Sjöberg på Stockholm Quality Outlet i Barkarby och vi gick omkring där i ca 4 timmar innan det var dags att åka in mot stan. Sen gick vi en sväng på Åhléns innan jag skulle möta upp Mark vid Arlanda Express. Han skulle vidare mot Linköping nästan direkt men vi passade på att äta lite och byta julklappar. Sen när han åkte gick jag och mötte upp Erika igen.
Jag var inte hemma förrän 21:00 igår alldeles slut i kroppen :P
Sen skulle det bli "julafton" hemma i villan där jag är inneboende, eftersom barnen skulle till sin mamma idag så passade vi på igår. Jättemysigt med massa god mat och roliga och finurliga julklappar :)
Fick thaimassage av Sofi sen också i en timme från topp till tå och kom inte i säng förrän vid 01:50 ca.

Nu ska jag snart gå ombord på flyget :)

134922-122134922-123
Per som tomte & Sofi

Final test

Har haft slutprov nu på det jag lärt mig de senaste tre veckorna här på jobbet.
Det var 50 frågor man skulle besvara där man fick fyra alternativ på varje fråga, och man skulle ha minst 40 rätt för att bli "godkänd".
En del frågor var idiotfrågor för att förvirra en något, och det vill jag lova att några av dem gjorde. Så på några av frågorna jag inte klarade kunde jag använt huvudet lite mer antar jag ;)
Men sen var det en del som jag inte ens hört talas om, eller visste vad det var, så där chansade jag bara.
Men jag fick ungefär de resultaten jag hade trott så jag är inte missnöjd. Även om jag inte klarade gränsen på 40 rätt så fick jag många mer rätt än jag skulle fått för tre veckor sedan.
Så nu blir det hem och plugga lite till efter att jag gått igenom vilka saker jag ska öva mer på. Och lagom till mellandagarna när jag är tillbaka på jobbet igen, eller senast i början på januari, så ska jag klara det.
Det är mitt mål. Och det bör ju inte vara helt omöjligt med tanke på avd jag har åstadkommit hittills ;)



134922-119

 

Imorgon har jag Vista-training och sen är det jul!

En av årets viktigaste dagar är idag

För två av de jag respekterar, ser upp till och älskar mest fyller år idag. På samma dag :)
Grattis mormor & Sara, jag hoppas ni får en förträfflig födelsedag där uppe i Värmland!
Mormor träffar jag på söndag, så då får jag krama om dig massor, Sara blir det lite värre med.
Men när vi väl ses ska det firas!



134922-118
  
Mormor



134922-79

Sara



 


Till Han



I don't mind spending some time, just hanging here with you
Cause I don't find too many guys, that treat me like you do
Those other guys all wanna take me for a ride, but when I walk their talk is suicide
Some people never get beyond their stupid pride, but you can see the real me inside
And I'm satisfied
 

Even though the gods are crazy, even though the stars are blind
If you show me real love baby, I'll show you mine


134922-115


I can make you nice and naughty, be the devil and angel too
Got a heart and soul and body, let's see what this love can do
Baby i'm perfect for you


I could be your confidante, just one of your girlfriends
But I know that love's what you want
If tomorrow the world ends
Why shouldn't we be with the one we really love?
Now tell me who have you been dreaming of at night at home?

Excuse me for feeling
This moment is critical

 


Nostalgi

134922-110134922-112

Jag och Karin på promenad i Sthlm 6 juni 2006 efter att ha överraskat Sara på hennes slutaudition på Oscarsteatern. Saknar Karin, sommaren och värmen.
(Har för övrigt långt blondt hår här ;)

Har blivit allergisk mot telefoner på fritiden

Men igår när Henrik ringde märkte jag knappt att tiden gick :)
Pratade 45 min om allt, och då menar jag ALLT haha!
Tur att man har sånna vänner.

Var riktigt mkt tjaffs hemma igår också, två av de jag bor med stod och tjaffsade om disk, dusch och toaletter. Så himla onödigt att hålla på. Och en av dem är 35 år och han beter sig värst.
Slänger ur sig kommentarer och grimaserar som om han vore 5 år typ.
När man kommit upp i den åldern tycker man ju annars att man borde vara lite mognare än så, och kunna lösa problem på ett vuxet sätt. Men men, det vet jag ju av erfarenhet, att vissa blir aldrig vuxna medan andra får växa upp för fort.

Nu ska jag sätta mig och plugga massa teknik, vill lära mig det här nu!
Börjar bli lite frustrerad för att alla andra kan och inte jag.. Men det är snabbt ordnat om man bara har viljan ;)

"Ensam"



Som man klart och tydligt kan se här nedan, så är jag verkligen inte ensam. Men jag känner mig ensam.
Riktigt jobbigt. Har börjat ställa mig själv frågan om varför jag är så långt ifrån mina vänner och min familj, och det enda jag kan komma fram till är att jag vill utvecklas som person.
Men idag tex, när jag hade förväntat mig att få träffa en av mina bästa vänner, för att jag verkligen saknar henne och behöver få prata med henne, och sen inte kunde det så blev jag helt tom inombords.
Inget ont mot dig gumman, för jag vet att du inte kan veta.. Men det gör ont, att inte alltid kunna få krama om de man älskar eller bara sitta & prata om allt mellan himmel och jord.
Speciellt nu över jul & nyår. Kommer bara träffa ett fåtal av dem jag vill träffa, vilket är jobbigt, samtidigt som det ska bli jättekul att få träffa de andra.
Sen är det nya jobbet. Ställer mig själv frågan varje dag, ibland flera ggr/dag, om vad F*N jag gör här?! Men även på den frågan blir ju svaret att jag är här för att utvecklas som person. För att få lära mig något nytt. Och för att det finns människor som faktiskt tror på mig. Men det kanske är den biten jag inte riktigt fixar? För att om folk tror på mig, så har de förväntningar på mig.. Och tänk om jag inte lever upp till dem?
Hatar att göra folk besvikna. Men som min kursledare sa i fredags, att det är nog jag som har högst krav och förväntningar på mig, och att jag borde släppa lite på dem. Då skulle även prestationsångesten försvinna en aning. Jag vet ju att hon har rätt.
Så från och med nu ska jag sluta knäcka mig själv med tankar om att jag inte kan nått, och inse att alla människorna nedan verkligen tror på mig, stöttar mig och tycker om mig för att jag är jag.
Och njuta av tiden jag har åt att vara för mig själv och lära känna mig själv. Se det som ett privilegium som inte många människor får. Komma ihåg att det är för det här jag lever. För att bli en starkare människa med stort självförtroende och som bär på mkt kunskap. Och som aldrig kommer sitta som bitter gammal kärring för att jag ångrar att jag inte tog chansen.

(Sen ska även tilläggas att de vänner jag faktiskt har här i närheten är GULD värda. Som sagt, är ju inte helt ensam trots att det känns så inombords ibland. Som idag.)


Mina underbara vänner & min familj;



134922-114134922-104 
Sara & Karin, Kalevi & Ingrid

134922-107134922-108134922-58
Aleksander, Erika S & Jea, Erika O

134922-113134922-106Marie
Kerstin, Mamma & Lasse, Marie

134922-105134922-111Kusin Michael
Magnus, Karin (igen), Michael

134922-92134922-80
Anneli & Rannveig, Henrik

134922-103134922-109
Anders & Pi


De jag inte hittade några bilder på nu men som betyder lika mkt;
Madde, My, Camilla, Mormor, Monica, Mark, Barbro, Andy, J Larnemark


Då har helgen vart här än en gång :)

I fredags efter jobbet åkte jag direkt hem till Erika för att låna plattången, min är ju totalt borta :S
Måste vara kvar i Karlstad eller nått.. Sen åkte jag hem för att göra mig iordning inför kvällen. Skulle ut med jobbarpolarna.
Vi träffades på Gröna Jägaren på Söder och satt där till kl 02 ca. Till saken hör att jag hade sagt redan på dagen att det inte skulle bli nått annat än vatten för min del och att jag var tvungen att hinna med sista pendeln hem vid 00:30.. Men de höll som de lovat grabbarna. I det gänget får man inte va nykter, å man åker inte hem så tidigt.
Eftersom jag missade pendeln fick jag sova hos Kristian på Östermalmstorg. På väg hem hade vi riktigt kul, när han bla drev med en hel del svenskar på 7eleven :P
En kul grej var när han gick tillbaka till kylen medans vi stod i kö, för att hämta ost. Han hade redan hämtat glass innan, och sa nu till killen bakom oss att man måste ju komma ihåg osten om man köper glass. Killen fattade ingenting, så Kristian fortsatte; "Det måste vara minst 27% fett, och sen smälter man osten å har ovanpå glassen. Det är så man äter glass i Norge." Han var gravallvarlig hela tiden å jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt :P Killen gick på det till slut efter att Kristian tjatat länge om det haha.
Sen när vi kom hem satt vi uppe å pratade å kollade på TV ett tag, innan jag var tvungen att somna. Skulle ju trots allt upp kl 8 i lördags. Fick en egen "säng" i vardagsrummet och däckade så fort jag lagt huvudet mot kudden.


Kl 8:30 vaknade jag och fick panik. Hade försovit mig 30 min och var tvungen att skynda mig hem till Spånga för att duscha och göra mig iordning. Skulle nämligen träffa Mark på stan kl 10.
Kom till stan 10:20 så det var inte så farligt som tur var.
Vi gick på stan i typ 4 timmar och letade julklappar åt hans familj i Spanien, sen käkade vi på Kungsgrillen. Åt kyckling för en gångs skull :)
Sen var det dags att gå mot centralen och Arlanda Express, Mark skulle till Marbella den lyckosten.
När jag vinkat av honom åkte jag direkt hem och halvdog i soffan av utmattning.
Sen dess har jag sett 5 filmer med Susanna.

(Helgen har förutom dessa händelser även innehållit ett samtal som gjort mig alldeles glad i kroppen och en oväntad puss.. Ibland undrar jag om det faktiskt bara är tjejer som är komplicerade.)

Ljuset i mitt liv

Är min moster, utan tvekan.
Hon fixar å trixar för att jag ska ha det bra jämt, och igår ringde hon för att säga att utan mig blir det ingen jul. Så nu har hon kollat upp flyg & tåg osv och ger sig inte förrän jag är inbokad någonstans.
Hon är väl för go ;)
Nu längtar jag helt plötsligt till jul igen, för jag ska få träffa moster med sambo + mormor. Bara vi "vuxna" (hur konstigt känns det inte att ingå i den kategorin numer i familjen) och inte massa tjaffs.
Precis så som julen ska vara! Om inte man har egna barn då förstås, vilket jag inte har, och heller inte planerar att skaffa. I'm not that kind of girl I guess. Även om jag ÄLSKAR mina vänners barn och saknar de mer än några andra, just för att barn oftast är okomplicerade.
Men själv behöver jag vara fri nu, och bara få tänka på mig själv. För jag har upptäckt att sen jag började göra det lite mer så mår jag avsevärt mkt bättre. Och det är huvudsaken, för om inte jag gör det så kommer det smittas av på folk runtom mig.

Igår var jag hemma från jobbet hela dagen, kändes jättekonstigt. Gillar inte att bara sitta hemma och tråka. Vill vara där det finns folk. Men jag orkade verkligen inte, hade jätteont i magen häromdagen när jag och Mark var på stan. Kände mig svimfärdig och illamående. Sen när jag och Erika var på Connection med Cissi för att hon skulle sjunga där så mådde jag rätt hyffsat. Drack en cider och sen resten vatten, dels för att jag skulle upp och jobba igår, dels för att jag är sjuk.
Men jag tog mig verkligen inte upp igår.. Har klarat av att gå upp när jag har lagt mig senare än i förrgår natt, men kramperna och illamåendet bara fortsatte.
Så jag var hemma, vilade mig, kollade på TV, tvättade kläder och städade lite bland alla mina kläder.
Men idag är jag tillbaka på jobbet. Vill verkligen inte sitta hemma ensam, och sen så vill jag inte missa för mkt training. Det drabbar ju både mig, teamet och kunderna om jag inte kan något när jag ska sättas på linan sen.

Ciao!

Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus..

...Sankta Lucia, sankta Lucia :)

Nu sitter jag på jobbet och vi har haft lussefirande här.
Det blev helt plötsligt kolsvart, endast våra skärmar lyste upp lite, och sen hör man de små barnstämmorna. Jättemysigt verkligen, det var skolbarn som kom hit och sjöng för oss, och sen bjöds det på lussekatter i köket.
Skulle gärna vilja se Maiya & Linneas lussetåg också, men får nog se några bilder iaf hoppas jag :)

134922-102


Nu ska jag snart iväg på training igen, idag ska vi ha troubleshooting på notebooks. Hoppas på att få skruva en massa :) Har även gjort ett av mina prov idag och hade endast ett fel av ca 30 :)
I rock!

Helt slut i huvudet

Sista timmarna på jobbet idag satt jag med två prov och det gick riktigt bra måste jag säga :) 85% rätt!
Men sista halvtimmen innan jag skulle gå hem började jag må illa,
och kände att jag knappt orkade mer..
Sen när jag kom ner till Upplands Väsby centrum skulle jag in på banken hade jag tänkt för att ordna med kort å pengar osv, me de hade redan stängt.
Så jag sprang så jag precis hann med tåget in till stan.
Väl framme på centralen gick jag in på posten istället, tänkte att jag kunde ta ut pengar där. Men då ville de inte eftersom jag bara har norskt leg, och jag såg på tjejen i kassan hur plågad hon var av det.
Där stod jag, alldeles blek å skakis & fick inte ut ett öre, var på väg att rasa.. Och hon satt där och kunde inget göra. Men sen gick hon med på att ge ut 100 kr och tog på sig hela ansvaret.
Tänka sig, det finns lite hyggligt folk kvar i servicevärlden ändå.
Förutom oss supporttekniker då menar jag ;)
Så imorgon blir det till att stressa ner till centrum på lunchen & springa in på banken för att fixa lite!
Om jag ens orkar gå till jobbet, men det måste jag. Stod jag ut förra veckan trots att jag va sjuk så fixar jag denna med. Har inte tid att vara borta just nu när det är så mkt nytt att lära.

Nu blir det hemåt och lägga sig framför TV'n lite innan sängdags. Ska upp tidigt imorgon och ska försöka få så mkt vila som möjligt så jag pallar med.

Ciao!

Puss till alla

Som orkar med, ställer upp, finns kvar osv :)
Ni är guld värda!

134922-95


Sen vill jag tacka Erika för i söndags kväll också, var jättemysigt att se film med dig :)
Och skönt att få skratta en massa :) Webcamandet där på slutet var fan bäst haha!


Idag och igår har jag haft en massa training på jobbet igen, det går framåt men är samtidigt så himla mkt nytt. Men som sagt, trägen vinner ;)
Nu ska jag snart gå för dagen. Ska försöka hinna med banken också så jag kan ta ut lite pengar, samt beställa nytt kort. Hoppas inte det tar allt för lång tid att få bara..

Till mina kära vänner som ska på R.H.C.P i Globen idag önskar jag en riktigt trevlig kväll :D
Wish I could be there 2!

Måtte denna dag bli perfekt

För Kalevis skull :)
Han fyller år idag och därför lägger jag härmed in en flodhäst utrustad med partyhatt och pipa :)
Eftersom han samlar på flodisar kan han ju få en på sin stora dag!


134922-100




Ett fyrfalligt leve för Kalevi!
Han leve;  hurra, hurra, hurra, hurra!













Yet another lazyday ;)

Idag är det söndag och då ska man bara slappa!
Har redan hunnit prata i telefon med några av mina älsklingar, bla Marie & Anko :)
Blir så glad av att prata med er!
Är hos Erika och här luktar det jättegott i köket, vi lagar (eller Erika, jag kokade bara upp vatten hehe) en god vegetarisk pastasås med fullkornspasta till.
Sen ska jag in till stan och träffa Annelie & Daniel för att få de sista av mina saker uppe ifrån Sveg. Kommer inte hinna umgås något mer än på väg hem till mig skulle jag tro, eftersom de ska resa hela vägen hem idag.

Dagens musik består av Lene Marlin, Celine DionJosh Groban. Erika ska försöka hitta en låt som hon kan sjunga på sin farmors begravning. *Håller om*

Förresten, skulle någon kunna ge mig Josh Groban i julklapp? Eller om det blir för stressigt nu i dessa jultider, kanske tänka på det tills min födelsedag. Han är ju bara för fin, och har världens vackraste röst.
Om han är omöjlig att få tag i så önskar jag mig någon lika fin och underbar, finns ju en iofs ;)
Kan ju alltid hoppas på att han blir min istället. Bad timing just nu bara.

134922-93
Josh Groban


Idag är en härlig dag ;D

Puss!

Sen natt..

..Kan inte sova, sitter hemma hos Erika i min nya Kitty-pyjamas och väntar på henne.
Pratar med Ranko på MSN också :D
 
*saknar*

134922-85
Jea & Ranko på Halloween 2oo6

134922-90       <-----    Ranko   ----->       134922-89


Hoppas att vi ses snart igen. Och sen så håller jag båda tummarna stenhårt för dig och jobbsökandet.
Men jag känner ju dig och vet att du klarar allt du vill :)
Nu snart ska jag äntligen köpa en ram till min fina affisch som jag fick när jag flyttade också!
Kollar på den varje dag men kan ju inte hänga upp den utan ram, vill inte att den ska bli förstörd..

Idag hade jag för övrigt fått min skiva från P3 med programmet på hemskickat av Anton Berg.
Man tackar och bockar, skönt att äntligen få höra det.

Hemma hos Erika fortfarande

Och Erika har gått på julfest med Kårspexet.
Hon gick utklädd till julgran, jättesöt faktiskt. Kolla själva får ni se;
134922-82

Saknar alla mina vänner som inte är i Sthlm nu också.

Sjöbban; Du är mitt ALLT, vill att du ska vara här. Men vi ses nog snart.
Karin; Mitt älskade kärleksbarn, vill träffa dig varje dag och bara hålla om dig!
Sara; Dig hinner jag visserligen aldrig sakna hehe ;)
Anko; Skitsyrran det är du det, kom hit å julshoppa nån gång då!
Ranko; Följ med Anko hit nån helg vet jag å lämna barnen åt grabbarna!
Camilla; Vill gå på Liseberg med dig nu i julmyset.
My; Saknar promenaderna och pratstunderna
Marie; Vill att vi ska umgås på kvällarna och bara ligga å snacka oss till sömns.
Pi; Saknar våran sommar
Anders; Vi bor ju så nära varandra men ses ju aldrig. Skärpning på oss!
Veronica; Varför bor inte vi grannar längre och ses varje dag?

Och det är verkligen så sant att jag måste bara säga det igen; INGEN har så bra vänner som jag!


Mina vänner är de bästa man kan ha ;)

Hur underbara vänner får man ha egentligen?
Visste att de var underbara, men tydligen inte HUR underbara.
Erika hade läst min blogg förut innan hon gick över till Fältöversten, och kom hem med en tidig julklapp åt mig från henne, Sara & Henrik.
Jag säger bara en sak; tårarna bara rann! För tusende gången idag hehe ;)

I paketet låg pyjamasen jag ville ha, och en bit mörk choklad.
Ni är underbara!

134922-65  Pyjamasen, fast min är grå och rosa ;)


Mina underbara vänner;

134922-61  Erika Ornstein

134922-73  Sara Burnett


134922-80 Henrik Jäger



Kitty & Vänner är livet

Igår när jag och Erika var inne på Fältöversten hittade jag världens sötaste Hello Kitty-pyjamas som jag tänkte köpa. Mitt kort funkade inte så jag testade det i inte mindre än 3 olika uttagsautomater men det funkade ingenstans. Så det har med största sannolikhet blivit avmagnetiserat :(
Så nu får jag inte ut en krona, vilket är riktigt frustrerande eftersom det är helg och man inte kan gå in i banken å plocka ut pengar heller.
Och ingen jag känner här har samma bank som mig så jag kan inte föra över till nån som kan ta ut det åt mig heller.
Så hur jag ska göra ikväll har jag ingen som helst aning om. Skulle ju träffa mina kollegor ute ikväll, men nu är jag zero motivated.. Vill inte behöva låna pengar av någon heller så det skiter sig ju där..
Inget i hela världen kan få mig att må så dåligt som pengar.. Inte pappa, inte P3-ämnet, inte någonting..
Är även FETT godissugen, men jag ska inte äta massa socker, det har jag lovat mig själv och en kompis som jag slagit vad med. Så får väl tugga tuggummi eller nått.

Usch vad frustrerad jag är :P

Jag vill ha Hello Kitty-prylar, godis och en jäkligt rolig utekväll!              134922-66


Tur att man har världens bästa vänner iaf som står ut med mig när jag blir såhär irriterad. Jag skulle själv inte vilja umgås med någon som beter sig som jag gör när jag är såhär. Tur att man är medvetan om det iaf så man inte blir allt för hemsk.


Tack för samtalet Sara och tack för maten och sovplatsen i stan inatt Erika ;)

Saknar er tjejer Erika, Jea & Sara


Tack Erika ;)

För all hjälp med min sida idag! Du är underbar ;)
Och som kanske märks nedan så hade vi rätt kul också haha!

134922-63

Kärlek

Idag är jag världens stoltaste, hittade ett inlägg på YouTube med min bejbi och satt med tårar längs kinderna. Går inte att beskriva hur stolt jag är!
Gumman, du är bäst och det vet du. Iaf efter allt mitt tjat hehe ;)
Kolla in gott folk och njut;

http://www.youtube.com/watch?v=UBUjDws-XhQ

Och mer blir det, garanterat!


       

Jea + Sara                            

[Foto: Jeanine Stubergh | Till vänster: Plattan i Sthlm, oktober 06. Till höger: Nyköping på SNOOK juli 06]


Be there! Jea & Erika will ;)


134922-56

Onsdag den 13 Dec smäller det - På självaste Luciadagen!

Cissi Ramsby har gjort succe i Miss Gay Sweden 2005 och Idol 2006 nu får hon den stora äran att göra succe igen. Från Järvsö till Stockholm och ClubConnection i Gamla Stan!

Åldergräns 18
Fri entré
Kom i tid

ClubConnection.nu


[Foto: Tidningen Stockholm City]

Vilken vecka ;)

Den här veckan har varit grym!
Började på DELL i måndags och jag stortrivs. Trots massor med training och frustration över att jag inte fattar ett skit :P Eller jag fattar väl lite, men mer blir det. Trägen vinner sägs det.
Idag har jag fått skruva ur och i delar i datorer och det var jättekul. Blir ännu roligare när man fattar vad alla delar är haha ;)
Men det är inga problem med allt det pluggmaterial jag har. Onlinetraining, pappershögar, böcker för A+ på väg, kollegor som är hjälpsamma och mkt mkt mer. Har hur mkt hjälpverktyg som helst, och softskills är ju redan givet ;) Så detta kommer snart gå som på räls!
Nu har jag en halvtimme kvar till teammötet, sen slutar jag för dagen.
Ska hem och vila lite och kanske se nån film. Får se vad jag orkar. Blir väl som vanligt att man gör nått impulsivt i sista sekunden ikväll och åker in till stan :P
Imorgon ska jag iaf till Wallmans på kvällen och möta upp mina kära kollegor efter att de ätit där. Umgås lite och lära känna varandra lite bättre.
Det ser jag fram emot :)
Och förhoppningsvis får jag biljett till Salem's spelning på söndag. Annars får jag passa på att se honom med SNOOK så fort jag får chansen igen.

Finaste i världen på Gröna Lund 3 september-o6    134922-49

Var för övrigt inne på deras hemsida nyss och kollade in kommande spelningar, och till min stora besvikelse fanns det inga jag kan se inom den närmsta framtiden :(
Jag och Sara är ju annars Sveriges största SNOOK-fans och har varit på en del spelningar i år där vi stått längst fram (inte i taxin, men framför scenen) och sjungit med för allt vad livet var värt.
Till skillnad från alla småtjejer och killar som kommer bara för de tycker de är coola och kanske har lyssnat på några hits, så kan vi texterna och när vi var i Nyköping fick Sara sjunga med i micken ;)
Nööööööörds, I know. Men det är kul, och musik där texterna verkligen har ett innehåll och betyder något, på svenska, är inte direkt vardag längre. Och en annan del som man blir glad och hög av är ju när Salem ränner runnt på scenen och spexar :) Vi gillert!
Killarna är grymma!

(Förresten, vi brukar sitta längst fram i taxin också haha)

Ciao!


[Foto: Jeanine Stubergh | Till vänster: SNOOK på Gröna Lund sept 06. Till höger: Min affisch juli 06]

Did I mention?

That Salem Al Fakir is THE SHIT?!

För er som inte upptäckt honom än, DO IT!
Han är en grym musiker och han gör allt själv, precis som de skrev på Södra Teaterns hemsida ;)

134922-51

[Foto: Jeanine Stubergh | Gröna Lund på SNOOK-spelning 06]

Salem Al Fakir på Södra Teatern

Tänkte boka biljett till denna spelning på teaterns hemsida men fick upp ett meddelande om att det är slutsålt. Vore iofs inte så konstigt om det är det, men skickade iväg ett mail till dem med en förfrågan utifall att det skulle finnas någon biljett över. Vore grymt kul att se honom igen!
Lite info taget från Södra Teaterns hemsida;

Salem Al Fakir har spelat in sin EP "Dream Girl" i stort sett helt själv: han har spelat alla instrument (till och med stråkarna!), lagt körer, producerat och mixat hemma. För Salem är detta dock inget märkvärdigt. Han började ta lektioner i fiol vid fyra års ålder, har gjort turnéer i Ryssland som soloviolinist, gått direkt från musikgymnasiet Södra Latin till vidare pianostudier på Stockholms Musikhögskola där han slutade efter ett och ett halvt år för att bl.a. spela, komponera och producera åt Robyn, Wille Craaford och Snook.

24 år gammal har han förgyllt hösten med en egen blandning av avslappnat svängig soul och virtuos folkmusik. Att lyssna på Salem al Fakir känns lika mycket som att resa trettio år tillbaka i tiden som att bara få njuta av en nutida begåvning med en samling själfulla melodier.


Entré: 195 kr
Ingen åldergräns

Söndag 10 december, dörrar 17.30, på scen 18.30, Stora Scenen


Training

Sitter på jobbet nu, har training.
Idag lär vi oss allt om desktops, alltså stationära datorer. Imorgon ska vi få börja mecka lite :)

Anneli ringde igår :) Dagens höjdpunkt!
Känns som om det var evigheter sen jag flyttade, säkert pga att jag ständigt har saker på gång och har hunnit med en del de senaste veckorna.
Idag ska jag antagligen gå och se Pippi Långstrump på operan, hoppas att jag hinner dit idag. Skulle gått på den i tisdags egentligen men hann inte så långt. Tar ett tag att ta sig till stan från jobbet, också var Sara, Erika & Elisabeth på centralen för Sara skulle åka hem. Så jag orkade inte stressa.
Om jag får gå 20 min tidigare idag så hinner jag, men har inte kollat upp det än.

Nya jobbet

134922-69

Igår började jag mitt nya jobb som tekniker på DBS, DELL Business Support.
Är jättespännande och kul, men samtidigt mkt att tänka på. Har några hektiska veckor framför mig med massor av training på allt från hardware till software och nytt loggsystem som är way more avanserat än det jag är van. Men alla är så himla snälla och hjälpsamma så detta ska gå bra ;)
Idag på kursen klarade jag mkt mer än jag trodde jag skulle, kanske skulle börja tro på mig själv? :P

Nu ska jag iaf hem och lägga mig i soffan ett tag innan jag ska hoppa i säng.
Går ju trots allt upp kl 05:45 varje morgon nu och går hemifrån kl 06:40. Lite omställning från tidigare, då jag brukade gå upp kl 07:15 :P

Ciao!

Mailrespons

Har börjat få lite mail vidarebefordrade från P3 efter min intervju där. Här kommer ett av dem :)
Och till alla er som undrar; jag mår inte dåligt över det idag och har även utbildat mig till stödperson på brottsofferjouren för att kunna hjälpa till och göra en insats för samhällets alla tjejer som råkar illa ut.
_____________________________________________________________

Jag lyssnade på P3Star förra söndagen då bl a Jeanine (vet inte hur
namnet stavas) pratade om den terror hon utsattes för under flera år av
en fd killkompis. Jag blev så illa berörd och ville bara säga detta till
henne: Du är så otroligt stark som orkar berätta om detta för alla
radiolyssnare. Jag grät när du pratade om det du varit med om, och jag
gråter än. Jag hoppas att du mår okej idag, och om du inte gör det så
hoppas jag att du får all den hjälp du behöver. Jag har tänkt på dig
varje kväll denna vecka, jag är så oerhört ledsen över att du behövt
utstå det som du berättade om. Tack för att du delade med dig, det är
beundransvärt.

Jag skulle så gärna vilja att det som hände dig aldrig hade hänt.
Stora beskyddande (men det hjälper ju inte nu) kramar till en fantastisk
och väldigt modig tjej som du verkligen är Jeanine, från Jenny
Ge inte upp - gå till polisen och anmäl honom igen. Om du vill prata så
tror jag att P3 kan ge dig min adress. Du har hela mitt stöd.
------------------------------------------------------
Detta mail är genererat av 134922-52

Just det..

..jag och Sara var på Hovet igår och såg Färjestad spöa Djurgården med 5-4 i förlängning.
Det var hur underbart som helst trots vissa skador och diverse stress ;)


134922-57

Surreal day

Idag har varit en minst sakt surrealistisk dag. Men fruktansvärt rolig!
Kommer tyvärr inte säga så mkt om den här i bloggen med respekt för inblandade parter, det får stanna i min privata dagbok.
Men jag säger tack till alla er som förgyllt min dag idag ;)
Och Sara får ett STORT tack för trevligt resesällskap och för den underbara person du är. Utan dig vet jag inte vad jag skulle göra ibland. Som idag.

Imorgon är min första dag på DELL och jag är jättepirrig. Men det kommer bli jätteskoj, det bara vet jag ;)



134922-73134922-74
134922-76134922-77
134922-78134922-79

Sthlm maraton i shopping?

Igår kom min moster hit vid 9-tiden på morgonen. Det var helt underbart att se henne igen efter så lång tid, men det var som om vi inte vart ifrån varandra en sekund.
Vi låste in hennes packning på centralen och begav oss ut på jakt efter ett fik så vi kunde käka frukost. Vi hamnade på Waynes och satt där ca 1½ timme och bara pratade på om allt som hänt den senaste tiden, kollade på kort, och drack te ;)
Sen gick vi ut på stan. Monica shoppade en hel del julklappar och sen bestämde vi oss för att åka till söder. Där gick vi runt ett bra tag innan vi åkte in till centralen igen för att ta pendeln till Barkarby.
Ute i Barbarby gick vi omkring till kl var ca 18 sen åkte vi in till stan igen. Vi fotograferade oss på PunkSE's jippo där Mark jobbade och fick det som julkort. Världens fulaste bild haha! Sen åkte vi hem.
Behöver jag ens säga att jag har träningsvärk idag efter allt promenerande igår? Kom hem vid 19:30 tiden och kom på att vi hållit igång 10 timmar ca :P
Vi la oss i hyffsad tid och sov länge imorse innan det var dags att åka in till stan igen.
Nu har hon precis åkt med tåget till Karlstad för att hälsa på mamma som fyller år imorgon.
Tänka sig, min mamma fyller 39 år ;)

RSS 2.0