Gästblogg

image629


Mary in da house!
Nu är jag här på Tyresö, hos Jea. Och vi ska ha så jävla kul ikväll. Screw you fuckers!

Nyårsmiddag deluxe på gång. Fläskfilé (vad annars på en nyårsafton?) med potatisgratäng. Och en jävla massa sprit. Gott nytt år till folket ;)


  

Hamlet får såklart också lite nyårsmat ;)

Shallow Hal

Eller "Min stora kärlek"

Den ser jag ikväll, på 3:an. Sen är det sängen som gäller. Ska till gymet kl 10 imorgon bitti, sen är det fullt upp inför besöket imorgon. Marie kommer och firar nyår med mig. Så jäkla kul ska vi ha!



image628

Way to go (!)





I'm Miss American Dream since I was 17
Don't matter if I step on the scene
Or sneak away to the Philippines
They're still gonna take pictures of my derriere in the magazine
You want a piece of me?

I'm Miss bad media karma
Another day another drama
Guess I can't see the harm
In working and being a mama
And with a kid on my arm
I'm still an exceptional earner
And you want a piece of me

I'm Mrs. Lifestyles of the rich and famous
I'm Mrs. Oh my God that Britney's Shameless
I'm Mrs. Extra! Extra! this just in
I'm Mrs. she's too big now she's too thin

I'm Mrs. 'You want a piece of me?'
Tryin' and pissin' me off
Well get in line with the paparazzi
Who's flippin' me off
Hopin' I'll resort to some havoc
And end up settlin' in court
Now are you sure you want a piece of me?

I'm Mrs. 'Most likely to get on the TV for slippin' on the streets'
When getting the groceries, no, for real..
Are you kidding me?
No wonder there's panic in this industry
I mean please...
Do you want a piece of me?


Så jävla skön. Har alltid gillat henne, hon är ett geni. Den som inte förstår det är det något fel på.
Allt hon gör blir till guld. Även hennes misär. Det är att vara en äkta stjärna.
All respekt till Britney, som fortfarande lever. Det gäller att vända det negativa till något positivt, och jag tycker hon klarar sig jävligt bra. Iaf om man jämför med många andra som hamnar i drogträsk eller vårdnadstvister. Hon är en stark kvinna.


image627

Vad gör man en regnig eftermiddag när man är ensam hemma och tråkar?

Jo man tar sig ett jävligt skönt och avslappnande bad. Det gör man!
Oljor, ljus och bra musik från datorn i surroundsystemet. That's how it's done folkens :)

image618



image626


Sämst kvalité på mobilkameran, men va fan

Skön kväll



Ikväll har jag bara varit hemma och tagit det lugnt.
Kollat på Kustomizer Discovery Channel hela kvällen och gjort lite annat emellanåt.
Bland annat har jag gjort rent i Hamlets terrarie efter att han bajsat (äntligen ! ) och städat lite på mitt rum.
Väskor, kläder, skor och shoppingkassar överallt. Första gången det varit stökigt här sen jag flyttade in. Så sköter mig uppenbarligen bättre när jag inte är ensam hemma ;)



image613

MSN och Discovery ikväll



Hamlet


Ingen Kalle, men många härliga stunder ändå

I år har jag återigen firat jul i Norge.
På Konnerud för att vara mer exakt. Jag stortrivs verkligen där, och när vi bara var fyra personer som firade ihop kunde det ju inte gå fel :) Det var jag, moster Monica, hennes sambo Tomas och hans son Morten.

Jag flög till Gardemoen från Arlanda den 23:e, där moster kom och hämtade mig. Med sig hade hon Michael, min underbara kusin som skulle vidare till sin far för att fira jul. Men vi fick ändå lite tid tillsammans. När han åkt vidare åkte vi till Nesöya och mötte Tomas. Monica åkte på nattskift på jobbet och vi tog bilen till hans syster Lisbeth med sambo för att önska God Jul, precis som förra året. Väl hemma var klockan halv ett, men Tomas började med Ribba, en traditionell julrätt som i princip varenda norrmann har på julbordet. Jag gick och la mig, men han var uppe till fyra när ribba var klar. Ambitiös man :)

Dagen efter var det julafton och jag och Monica gick ut och högg en gran lite längre ner på tomten. Då fick jag verkligen riktiga julkänslor för första gången i år. Vi skakade bort snön, fick in den i vardagsrummet och började pynta. Sen löpte dagen rätt fort. Tomas lagade mat, jag gjorde inget särskilt (hjälpte till när det behövdes) och innan man hann blinka var klockan 18 och Morten kom. Vi käkade mat rätt länge, tog igen massor och sen var det dags för en kopp kaffe.
Sen var det julklappsutdelning. Massa fina klappar, och alla var nöjda och glada :)

Efter en stund kom en av grannarna förbi, ganska onykter. Han hade suttit ensam hela julafton och är en rätt ensam person. Tyvärr syns det mer och mer på honom. Sen kom nästa granne. Också glad i hågen, men inte alls som den andre. VI drack vin, umgicks och kollade på bilder på storskärm. När grannarna till slut gick hem bortåt natten gick Monica och Tomas och la sig. Men jag och Morten satt kvar i soffan och tog igen många år.
Saken är den, att vi aldrig riktigt lärt känna varandra. Även om min moster och hennes sambo varit ett par i 20 år har vi ändå inte umgåtts eller knappt ens sett varandra genom åren. Hans syster däremot var jag väldigt mycket med när vi var små.
Anyway, vi satt uppe till 6-7 och bara pratade. Jag fick massage och måste erkänna att det var den bästa julklapp jag nånsin kunde fått. Alla som känner mig på riktigt vet att min kropp till 50% består av muskelknutar. (Så har lite träningsvärk as we speak). Sen somnade vi brevid varandra efter att ha pratat varandra till sömns.

På juldagen kom Mortens syster Helene med sambo på jullunch. Mycket trevligt! Inte sett henne på några år heller. Sen när alla åkt hem slappade jag bara i två dagar innan jag skulle åka vidare.

Onsdag var dagen för resa mot mamma och Borgvik. Men först mötte jag min underbara faster May-Tove och hennes son Kenneth i Oslo. Vi drack en Irish Coffee och varm choklad på Karl Johan, sen följde de mig till bussen. Inte sett dem heller på några år nu, så uppskattde verkligen den tiden vi fick tillsammans.

Den här julen har bestått av många återföreningar för min del, och jag hoppas innerligt att jag kan klara av att hålla kontakten lite bättre från och med nu. Men när man bor i olika länder och har fullt upp med sitt är det inte alltid lätt. Även om Internet, mobiler och andra moderniteter finns. Tiden räcker inte till ändå. Kanske ska det bli mitt enda nyårslöfte? Att bli bättre på att höra av mig? Nja, nyårslöften är ju till för att brytas, så lovar inget alls jag.

Hos mamma var det lika trevligt som vanligt. God mat, ett stycke mormor och ett stycke lillebror. Kunde inte bli bättre. Eller jo, ett till stycke lillebror vore ju inte fel. Men den har jag förlorat. Blev lite ledsamt när jag insåg att jag nog förlorat honom på riktigt, men ja, trots det var det ett mycket trevligt dygn där ute i Borgvik.
Erika och Mattias kom på lunch igår innan Erika skulle vidare till jobbet. Sen lite senare skjutsade mamma in mig till Grums där Marie väntade.
Vi åkte till stan och kollade lite i affärer, sen var det dags för mig att ta tåget hem.
Kom hem vid 23-tiden igår och var helt färdig. Skönt att julen är över för i år, nu är det bara ett år kvar till nästa.

Nu ska jag ut och fixa ett par saker på stan, sen ska jag hem igen och bara vara. Inte ett dugg ska jag göra.

Ps.
Lasse (mammas sambo) presenterade mig som sin dotter för en vän som kom på besök i förrgår. Den ni!
Ds.


Världens finaste komplimang


Det finns en flicka där ute som är väldigt speciell. Vi pratar inte så ofta med varandra, men just i kväll pratar vi om allt. Hon är en person jag "kännt" i ett par år nu, och som känner mig bättre på vissa områden än vad mina närmsta vänner någonsin kommer att göra. Vi kan kalla henne Anna.

Anna säger:

hi hi hi.. Jag blir alltid avis på dina fina bilder i dagboken.. du är så fin utan eds..

Jeanine säger:

va? är du allvarlig?

Anna säger:

nej, det är sant. du är glad, härlig och ser frisk ut.. jag är avis på att du vågar visa ditt rätta ansikte, det äkta

Jeanine säger:

tack

Jeanine säger:

det värmer massa

Anna säger:

det är dagens sanning och jag längtar till den dagen jag oxå kan ta en massa bilder på mitt liv, mina vänner och allting utan att ha ångest över hur jag ser ut eller vad jag väger.. Det är frihet, äkta fint

Jeanine säger:

ja det känns underbart. skulle inte vilja byta tillbaka till det gamla för allt i världen.


Vi pratade om barn också. Ni förstår, det är såhär: Jeanine, som aldrig skulle skaffa barn, längtar efter barn!


Anna säger:

hur gammal är du nu?

Jeanine säger:

22, fyller 23 i sommar. har alltid sagt att jag inte vill ha barn. i värsta fall adoptera. men allt annat är vktigare än barn. sen *poff* för ett par månader sedan så började biologiska klockan ticka. och jag ser barnvagnar överallt.

men jag ska iaf vänta till utbildning och sånt är klart. även om sånt går att skjuta upp om man får barn. men jag vill liksom ha "allt klart". vilket kommer ta typ x antal år.

Anna säger:

När du fått längtan ska du ta den på allvar för kroppen berättar saker för dig. Har du en kille som du känner att det är okej stabilt med så bestäm att DÅ ska det ske. Det kan vara försent att börja när man ex är 27. Jag önskar att jag tagit chansen när jag var 25 ungefär.. men jag trodde som sagt att jag var olämplig som människa.

Jeanine säger:

förut har jag alltid sett ned på tjejer som får barn "för tidigt". har tyckt att de var dumma i huvet som slängde bort hela sitt liv innan de hann uppleva något osv. nu ser jag bara hur starka de är. oftast ensamstående som ska få allt att funka. men jag vill ha det så att jag slipper kämpa för att överleva. därför jag vill vänta.

Jeanine säger:

usch, skjut mig

Anna säger:

äsch Som du säger.. tjejer som skaffar barn i dagens läge är STARKA! Det finns så mkt krav och föreställningar hur allt ska vara, att man ska vara klar med utbildningar och ha fast jobb och hus och gud vet allt. Man ska vara lyckad. .. men hallå? Känner man längtan efter barn och inte bor i en soptunna. GO for it. Det andra löser sig och får man barn tidigt mognar man och kan utbilda sig senare


Anna, jag tycker om dig ;)


Hamlet

image611


image612

Foto: Katja L


Underbara dagar

  image609


Erika kom på besök igår. Vi skulle shoppa tänkte vi. Och om vi gjorde!
Från kl 10 ca ute i Barkarby, till kl 21 när vi kom hem från Tyresö Centrum. Det var så länge vi höll igång. Och jag (kors i taket) handlade bara 4 saker åt mig själv. Resten var julklappar. Pretty impressive ;) När vi kom hem åt vi Sushi och drack vin, pratade massor och tog igen de senaste månaderna. Skönt med lite skvaller hemifrån.


Julklapparna kan jag självklart inte skriva om här, men det jag köpte till mig själv var:

  
  

Jacka från Peak Performance, Elizabeth Arden Eight Hour Cream, Mexx bok, Pumps från Wedins


Ikväll sitter jag ensam här hemma för första gången sen jag flyttade in tror jag. Känns oerhört tomt och konstigt. Paul är i Skottland, Erika har åkt hem och jag orkar mig inte ut någonstans alls. Har ju visserligen Hamlet här. Men han är ingen jag ser som sällskap. Han är nämligen en orm. Katjas orm. Kommer ha honom här ca 3 veckor när Katja är i Västindien. Men han gör inte mkt, ligger i samma hörn hela tiden eftersom han nyss fått mat.
Spännande lördag va?

Imorgon däremot har jag fullt upp. Då ska jag packa alla klappar samt massa annat nödvändigt för att överleva 4 dagar hemifrån. Flyger till Oslo imorgon, sen tar jag bussen till mamma på onsdag för att sedan ta tåget tillbaka till Stockholm på torsdag. Hektiska dagar med många träffar inbokade. Men jag längtar! Har inte träffat min släkt/familj på väldigt länge nu så det ska bli väldigt trevligt. Plus att jag slipper sitta här ensam för många dagar :)



Viktigt

Till alla er i snitt 65 läsare/dag som jag knappt har en aning om vilka ni är.

Om ca en vecka eller så, kring nyår, kommer jag att lösenordsskydda min blogg. Detta pga människor som gör allt de kan för att sabotera för andra.
Därför vill jag uppmana er som läser denna blogg att skicka ett mail om ni vill ha inloggningen till den, om inte ni finns på min Facebook då. Där kommer jag lägga ut både användarnamn och lösen. (Eftersom jag bara har vänner där och inegn annan kommer åt min profil.

Det är tråkigt att det ska behöva bli såhär. Men jag har på senaste tiden lärt mig att det finns fler människor som min far där ute. Människor som borde påbörja allt de säger (eller varje ny bekantskap) med att säga orden "Allt du säger/gör kan och kommer att användas emot dig i en eventuell meningsskiljaktighet".
På så vis skulle man kunna förebygga massa onödigt lidande för alla parter.

Så utan att behöva gå in på vad som hänt nu (kanske jag gör när det är lösenordsskyddat här) så vet ni iaf hur ni ska gå tillväga om ni vill fortsätta läsa om mig och mitt liv.

Maila går bra att göra på [email protected]



Utan vänner som Katja vore världen helt ärligt talat fruktansvärd

image597




Ikväll har varit en mkt trevlig kväll. Har umgåtts med Katja hemma hos henne i Bromma.
Vi satte oss i köket och svullade och snackade skit typ det första vi gjorde. Tryckte i oss Paradis-choklad, Katjas mormors korintkaka och sistnämndes hemmalagade skorpor. Till det ett stort glas Pepsi ;)
Så fruktansvärt skönt att bara kunna svulla, utan dåligt samvete, och samtidigt sitta och tänka att man tycker att man själv är jävligt snygg. För det är just vad jag är! Smal och vacker ;)

Sen kom Katjas mamma hem. Hon lagade middag och sen blev det lite mer att inta. Gott som sjutton, även om det var något hon så blygsamt "bara kokat ihop på det som fanns hemma".
Vi har även hunnit med att klippa klor på tre taxar. Eller Katja mest, jag hjälpte bara till lite grann. Eller iaf såpass mkt att jag inte hann med tvärbanan jag skulle med, så Katja körde mig hela vägen hem till Tyresö. Rock i stereon och lite allsång. Livet är allt bra underbart ibland. Eller nej förresten, för det mesta!




  




Tyresö

Uppenbarligen är det där jag bor.
Och ska jag vara helt ärlig har jag inte lämnat Tyresö sen förra veckan någon gång. Vilken dag minns jag inte riktigt för dagarna bara flyter ihop när man bara går hemma. Hur tråkigt som helst. Jag klättrar på väggarna.
Men ett par utflykter har jag ändå hunnit med. I fredags blev det sjukhuset, sen IKEA Barkarby. (Med Paul). I lördags gick jag en långpromenad ut till Tyresö Slott (lämnde inte Tyresö, men ändå en utflykt). Sen på kvällen blev det Ica Maxi Haninge och sen en liten sightseeing med bilen. Med Paul igen. Det är killen jag bor hos by the way. Mycket trevlig prick.

Idag däremot, ska Jeanine åka lokaltrafik igen. Denna gång bär det inåt stan för att möta Jäger.
Han är äntligen i stan igen efter att ha spenderat ännu mer tid uppe i kylan i Luleå. Jag beundrar honom dock. Han är riktigt duktig, och han klarar sig bra där uppe. Lite tomt utan honom ibland bara.

Imorgon kommer Sara, Henrik och Erika hit och käkar middag. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Inte ofta vi fyra hinner umgås. Like back in the days ;)

På fredag är det dags för "söstra mi" att komma hit. Nämligen Erika Sjöberg. Vet inte hur jag skulle kunna leva mitt liv utan denna underbara människa. Hoppas att vi kommer bo i samma stad igen någon gång i livet. Helst i Stockholm.  


   
Henrik Jäger, Sara Burnett, Erika Ornstein, Erika Sjöberg





Saknar



Pratade med Anneli idag för första gången på länge. Saknar henne, Erik och barnen väldigt mycket!
Så hon skickade några nya kort på barnen till mig, är de inte helt underbara?!

Igår fick jag julkort av Rannveig och Alexander också. Blev så fruktansvärt glad och rörd till tårar. Jättefint kort på de båda, och Alexander är sin mor upp i dagen!



image588
Linnea


image589
Maiya




image590
Alexander & Rannveig




God jul mina kära! Hoppas vi kan ses snart allihop ;)



Dagens absolut roligaste

image587

Bildtext: Hanna Graaf med vän


Kommer skratta mig till sömn i natt tror jag. Eller nej förresten, jag vet att jag kommer skratta mig till sömns.


Anars har det väl inte hänt så mkt spännande idag. Jag har dammsugit, skurat, slängt tomglas, ätit sushi och tvättat kläder. Faktum är att jag tror jag kommer kunna bli en bra hemmafru senare i livet. Om jag vill, vill säga ;)



Har liksom inte riktigt tid

Inte skrivit på länge nu, och jag hinner i ärlighetens namn inte.
Eller på kvällarna kanske jag skulle hinna, men jag orkar inte. Har trevligt sällskap, stänger av datorn och kollar någon film eller 2½ men. Bättre blir det inte :)

Nu är Marie här också, vi jobbade på Idol-finalen igår och det var galet.  Minst sagt.
Jobbade 14-01 och hade hela tiden något att göra. Det var superkul, men idag är man helt matt.

Ikväll blir det fest dock. Kommer lite folk hit, så det blir trevligt :)


Puss!



RSS 2.0