Gammal artikel i VF från 2006-02-04

Med mig och Erik om självhjälpsgrupperna :)

Självhjälpsgrupper för unga
_VM05H2

2006-02-04

FOTO: BRITTA STAAKE

Unga hjälper unga. Jeanine Stubergh och Erik Djuvfeldt har själva utsatts för brott. I dag leder de var sin självhjälpagrupp för unga brottsoffer. Jeanine Stubergh är gruppledare för Vågen som hjälper unga tjejer som utsatts för sexualiserat våld, Erik Djuvfeldt träffar killar som liksom han själv utsatts för hatbrott.


När Erik Djuvfeldt och Jeanine Stubergh utsattes för brott saknade de någon jämnårig att tala med.
Nu driver de var sin självhjälpsgrupp för unga brottsoffer.
I Vågengruppen träffas unga tjejer som utsatts för sexualiserat våld medan killar som drabbats av hatbrott kan få stöd hos Tintingruppen.

Den senare har fått sitt namn från Erik Djuvfeldts hund vilken blivit något av gruppens maskot. Den här självhjälpsgruppen rikt-ar sig till personer som utsatts för homo-bi-transsexuella brott, så kallade hatbrott. Erik Djuvfeldt var själv föremål för det första rättsfallet i landet och det var tillsammans med sin egen brotts-offerstödjare och en kille till som han bildade Tintingruppen 2003.
- De flesta kommer och går, en del behöver stöd före och under en rättsprocess medan andra vill ha hjälp med exempelvis ersättningsfrågor.
Efter en tid sammanfördes Tintingruppen med Vågen där Jeanine Stubergh är gruppledare. Vågen har ett stort nätverk där bland annat barn- och ungdomspsyk ingår. Hit kommer tjejer i åldrarna 14-21 år. De kan vara våldtäktsoffer, ha utsatts för sexuella övergrepp eller utnyttjats sexuellt.
- JAG HAR EN självhjälpsgrupp som träffas varje vecka och disk-uterar olika ämnen, till exempel relationer, säger Jeanine Stubergh. En gång i månaden har vi en träff då vi skapar i lera tillsammans med en bildanalytiker. Och sekretessen är självklar, det vet alla.
Representanter för de båda grupperna har deltagit i gemensamma konferenser och de är ofta ute och informerar om sina erfarenheter bland politiker, polis, på skolor och dylikt. De har också varit på en audiens med justitieutskottet i Stockholm.
- DE BEHÖVER BLI påminda om det som tjejer utsätts för, säger Erik Djuvfeldt. Från vår sida handlar det mer om att inform-era om att hatbrotten finns.
De menar att unga människor behöver få prata om det som hänt med andra som varit i samma situation. Oavsett om man drabbats av sexualiserat våldsbrott eller hatbrott tar man lätt på sig skulden vilket kan leda till självhat.
Inom Vågen försöker man nu bilda en grupp för föräldrarna till de utsatta tjejerna. Det är vanligt att dessa hellre vill gå vidare än att tala om det som hänt, en del blir medoffer vilket kan leda till isolering.
- OFTA GLÖMS VITTNEN bort. Det talas om att brottsoffer får dåligt stöd men vittnen får inget stöd alls innan rättegången. Där finns vittnesstödjare med men man behöver någon att tala med även innan dess, säger Erik Djuvfeldt.
- Vi har många unga vittnen som sett syskon och kompisar drabbas, säger Jeanine Stubergh. Dessa mår också dåligt.
De båda brottsofferstödjarna känner att de får stor respons för sitt ideella arbete.
- Vi ser hur människor utvecklas och man utvecklas själv. Vi försöker värva fler unga stödjare, de behövs eftersom det finns många unga brottsoffer.














 

Recension

Fick en länk av Peeter nyss om en bra recesion av Salems album. Varsegoda;

http://www.dagensskiva.com/index.asp?datum=2007-01-29

Läs och le ;)

Tragikomisk helg?


Den här helgen har bjussat på mer märkligheter än vad jag varit med om på mkt länge.



 

Lördag

Jag och Sara åkte in rätt tidigt till stan eftersom jag skulle på en intervju på Scandic Continental kl 11. Var klar vid 11:45 ungefär och gick mot Kungsgatan för att möta Sara för att luncha. Hon hade träffat Vendela en sväng medans jag var på Scandic.

Hon skulle möta Hanna med pojkvän och jag skulle möta Carro & Vonk så vi splittade på oss efter maten. Följde Vonk & Carro till Anglais där de skulle sova under sin vistelse i Sthlm och sen gick vi upp mot Hötorget. De skulle käka mat och jag var tvungen att dra vidare för att köpa tröjan jag skulle ha på H&M, hinna säga hej till Erika och Elisabeth och sen möta Sara för att åka till Globen.

På Globen mötte vi upp mina arbetskompisar för vi skulle se DIF-Modo. Var en hyfsad match, men DIF vann så det var ju mindre bra. Tror Sara har tappat lite av förmågan att påverka hemmamatcherna :P
Färjestad förlorade sin match borta mot Mora också så detta var ingen bra dag för oss.. Förutom allt detta var det andra saker som störde under matchen, så vi kunde inte njuta fullt ut tyvärr. Men vi kommer igen ;)
Efter matchen åkte vi vidare till Mosebacke på Söder, nästan hela gänget, för att äta middag. Fick mitt livs konstigaste nachostallrik, utan kött :S Så jag beställde in det extra och delade med Kristian som heller inte fått nått.
Efter maten ville de andra gå vidare mot stan, till något med klubbaktigt. Men jag och Sara valde att stanna eftersom vi pratat med personalen som garanterat oss att Salem Al Fakir skulle komma dit och jamma både lördag och söndag kväll. Det skulle dra igång kl 21 sa dem, så vi väntade tålmodigt och satt och umgicks till skön musik. Sara hade ont i ryggmuskler och mådde illa, så hon la sig för att vila.. Bandet som skulle spela kom inte på förrän kl var ungefär 23:45. Det var nått Reggea-band från England eller nått, och de var riktigt bra. Men Salem dök aldrig upp, så kl 2 ungefär åkte vi hem för att sova. Vi var helt slut båda två, och Sara var ju sjuk.
Det gick inga pendeltåg efter kl 00:40 och inga bussar förrän kl 4 ungefär så vi tog tunnelbanan till Tensta och gick därifrån till Spånga. Var lite läskigt just när vi gick av pendeln, med tanke på att det var vi och 20 killar i gäng nere i tunnelbanan, men det gick bra :)





Söndag


Jag vaknade kl 13 och var hyfsat utvilad. Sara hade däremot vaknat upprepade gånger unde morgonen/förmiddagen av att det satt folk ute vid TV'n och kollade med hög volym och pratade i högre än normal samtalston.
Jag gick upp till per för att kolla om det fanns nån frukost jag kunde få köpa, eftersom jag inte skulle hinna till affären innan vi blev tvugna att röra oss in mot stan igen. När jag kom ut ur rummet satt Azmin där med nån tjej och det var de som hade stört Sara hela morgonen. Valde att inte säga något då, utan gick raka vägen upp till Per.
Sara blev inget bättre ens efter frukost och tog sig inte upp ur sängen. Så fort hon försökte och ställde sig upp fick hon springa iväg och spy. Vilket inte gick så bra eftersom hon inte fick i sig någonting.
Eftersom det var meningen att vi skulle in till Lisa på Odenplan på eftermiddagen för att laga middag ville hon verkligen gå upp, men när det inte gick alls fick vi ringa Lisa och be henne komma ut till oss istället.
Vi käkade lite rostbiff och potatissallad och satt och pratade när Suzana kom in och behövde prata lite.
Hon var fly förbannad på Azmin för att han stört henne igår kväll och även hela natten. Hon undrade om vi hört något och vi berättade om det som varit tidigare under dagen men att vi inte hört nått annat.
Azmin hade tydligen suttit och kollat film på hög volym igår med den här tjejen han hade hemma när Suz skulle sova, så hon fick gå ut och be dem sänka. De gick då in till sitt rum och störde henne hela natten genom att ha högljutt sex istället.. Snacka om att ha noll respekt.
En annan sak hon berättade var att häromdagen hade han helt plötsligt apropå ingenting slängt ur sig till henne att han tyckte Sara var otrevllig för att hon aldrig hälsar, trots att det är precis tvärtom.
Sen berättade hon massa mer som hon fått reda på om andra människor som var rätt hemska. Saker som jag måste vara med att ta tag i nu i veckan. Bla om en hustrumisshandel, en ung tjej som skär sig i underlivet och om stölder hemifrån..
Så man kan ju lugnt påstå att jag bor i ett dårhus..
Lisa, Sara och jag satt i chosk och kunde inte fatta någonting. Vi försökte komma fram till om vi skulle hitta på något eller om vi bara skulle ta det lugnt, och Sara var fortfarande inte bättre så valet var ju enkelt.
Jag och Lisa tog oss ett varsitt glas Sangria och sen hörde vi hur han kom hem.
Han gick utanför rummet och klagade för sig själv på allt möjligt om hur det såg ut därute osv, trots att det var han som stökat ner. Så jag gick ut för att kolla om jag kunde se Suz för att prata en snabbis med henne. Då kommer han emot mig istället, tar tag i båda mina armar och trycker upp mig mot väggen och säger med ett hånflin; "Dra lite på smilbanden Jeanine, du är alltid så jävla grining".
Så jag blev alldeles galen, bad honom släppa mig eftersom jag sagt åt honom ett antal gånger förut om att han inte får ta i mig under några som helst omständigheter pga av saker som har hänt i det förflutna. Då blev ahn ännu mer irriterad, men lät mig gå. Sen bröt helvetet loss med provokation, förlöjligande, grimaserande och konstiga läten. Per kom ner och undrade vad som pågick och jag försökte komma till tals men fick knappt säga någonting alls för Azmin. Kändes som om vi var 5-6 år och satt i sandlådan med fröken som försökte medla ungefär. Eftersom han vägrade ta in någonting alls som vi sa så valde jag att bryta efter ett tag och gå in till mina vänner igen. De hade hört hela tjaffset och undrade vad det egentligen är för fel på människan. Han är trots allt 35 år gammal, bor inneboende i ett rum som om han bodde hemma hos sina föräldrar sen 5 år tillbaka i tiden. Har ett bra jobb som han tjänar bra på och en massa aktier som är värdefulla. Han klagar på alla andra men ser inte att han själv kan göra fel. Han samlar disk under biljardbordet men klagar på Suz om hon har så mkt som ett glas på diskbänken i princip. Tar aldrig ut soporna utan sms:ar Suz om hon inte är hemma och soptunnan är full. Stjäl mat från ovanvåningen som de sedan hittar i hans skafferi osv osv.
ÄNDÅ slänger de inte ut honom. Men Per sa igår att han nog kommer be han flytta inom en snar framtid. Det är inte första gången dessa problem uppstår med honom och han har fått andra hyresgäster att flytta genom att bete sig som om han är Husets Konung.
När det äntligen blev lite lugnare följde jag Lisa till pendeln så hon fick åka hem och sova. Sen gick jag hem och pratade på tu man hand med Per.
Jag och Sara la oss i rätt bra tid och somnade i princip direkt.


134922-130
Lisa




Måndag

När vi vaknade var Sara fortfarande inget bättre, så hon bestämde sig för att åka hem. Jag följde henne in till centralen och sen åkte jag till jobbet. Tog kontakt med Hedström så han visste vad som hände och han sa att det var lugnt.
Kom inte till jobbet förrän kl 9:50 efter två försenade tåg och en sen buss. Sen började scenariotrainingen.
Är riktigt skönt att vara igång nu iaf :)
Fick feedback på slutet av dagen och det var bättre än förväntat, känns som om jag kan ro iland det här :)
När jag kom hem åt jag lite mat och satte mig framför TV'n lite, pratade länge med Sofie och Per och sen gick jag och la mig i tid för första gången på länge.





Tisdag

Idag började dagen rätt lugnt. Tog mig upp och kom iväg i tid och väl på jobbet blev det frukost som vanligt och dagen består liksom igår av scenariotraining.
Sen ska jag hem och ta det lugnt, kolla på Grammisgalan och sen bara sova.
Skönt att bara få ta det lugnt och vila nu ett tag. Ska ta tidiga kvällar hela veckan och se fram emot helgen i Vadstena.

Jag älskar Sara

För jag har fått min julklapp, Salems Al Fakirs album!
Och jag har nyss sett honom uppträda live ;) Och på söndag blir det förhoppningsvis igen, beroende på hur jag mår. Vaknade imorse av larmet och klarade knappt av att tänka för att jag mådde så jävla illa..
Inatt har jag spytt också.. Frstår verkligen inte vad det är med mig..

Igår på väg hem från jobbet fick jag höra en del positivt från en av mina kollegor också :)
De tyckte det gick bra för mig just nu och nästa vecka ska jag ha min sista training. Det ska bli så spännande! Synd bara att jag missade introduktionen idag.
Annat jag hade för mig igår var att vara gäst på "Hos Jihde" igen, denna gången med gäster som Liam Norberg och Caroline Krook. Intressant program! Kolla in Jihdes blogg på http://hosjihde.blogspot.com/ eller deras sajt på svt.se/hosjihde vet jag :)
Eva och Lisa är de sötaste!

Börjar må lite bättre iaf, har vart ute en sväng på eftermiddagen och rört på mig. Orkade inte bara sitta inne. Så har käkat lite på Kungsgrillen, var inte mkt jag fick i mig, men ändå. Sen så har jag köpt några braiga nya saker för att pigga upp mitt sinne lite :) Och fått en dos av Sara!

Imorgon blir det hockey med arbetskamrater och Sara, längtar som inni bomben :)


Ny lista

Vilken svordom använder du mest?
Slyn / Fan

Äger du en iPod?
Nej.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
5:25

Använder du flip-flops även när det är kallt ute?
Nej, knappt ens på sommaren.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ja, älskar att fota, hatar att vara med på bild om inte jag godkänt den.

Vilken var den senaste film du såg?
Valmont

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Lägenhet.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, har nog fått hört det när jag förtjänat det. Men man får vara lat ibland.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Aldrig.

Vilken CD ligger i din CD- spelare just nu?
Snook eller Lars Winnerbäck. Minns inte riktigt. (Salems från och med imorgon)

Använder du huvtröjor?
Ja, rätt ofta faktiskt.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Dirty dancing och Save the last dance. (Gillar dans kanske?)

Äger du några band T-shirts?
Nope.

När flög du senast?
1 månad sedan

Pratar du några andra språk?
Engelska och norska.

Har du gråtit offentligt?
Ja det har hänt.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Ja, en tatuering på handleden.

Kan du kasta macka?
Ja.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Ja. Om det var någon som passar i det, vilket inte många gör.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Engelska.

Gillar du att flyga flygplan?
Älskar det.

När sov du senast på golvet?
Några år sedan när jag och min dåvarande pojkvän var oense. Annars kanske det räknas om man ligger på en luftmadrass? I så fall har jag och Sara gjort det några gånger i höstas.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja. Detta hindrar mig dock inte från att köpa saker jag inte behöver.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
22

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Suzana

Tror du att Gud är man eller kvinna?
Inget av det, ett väsen kanske?

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa hade en kompis vars kompis hette Jeanine. Han tyckte det var fint och föreslog det för mamma. Typ.

Gillar du senap?
Ja

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det finns inga problem, bara lösningar. Och detta löser sig säkert också. Man kan allt bara man VILL.

Tycker du om att krama folk?
Ja, kramas är mysigt. Men det ska ju vara någon man känner.

Skulle du säga att du är trendig?
Ja, till viss del.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Pingu haha ;)

Då ska jag på mitt livs första festival då!

Har just läst att Salem Al Fakir är bokad till årets Hultsfredsfestival ;)
Så det blir att packa väskan i sommar och bege sig till festivalen för första gången. Bättre sent än aldrig.
Har ju inte ens varit på Arvikafestivalen en endaste gång, och då är jag uppväxt ett par mil därifrån bara. Nästan så man skäms lite faktiskt haha!


Här kan ni i alla fall läsa om Salem, och om andra saker som händer på Hultsfred i sommar;

http://www.rockparty.se/content/festivalinfo/artist.asp?Id=992



En annan aom jag också velat se ett bra tag nu kommer finnas där, nämligen Ozzy Osbourne ;)


134922-128134922-126
Salem & Ozzy

Bio & långt samtal

Igår var jag och Eva på bio och såg Rosa - The movie :)
Den var rätt bra faktiskt. Passade även på att ta en kopp te på Kungsgrillen & Eva bjöd in killarna som publik till "Hos Jihde".

Sen när jag kom hem satte jag mig vid datorn lite. Pratade med en av tjejerna jag ar stödperson åt, och vi har stora problem med en sak just nu. Något av det värsta jag sett faktiskt.
Så det tog en del tid igår kväll. Sen när det var klart började en av mina bästa killkompisar (även om vi inte känner varandra så väl så är han det) att prata med mig och ville ha tips och råd för han mår så dåligt nu.
Så det blev rätt sent igår, och vaknade rätt sent idag.
Ska snart ut och gå en promenad tror jag ;)


Säger det än en gång, DET AR SKANDAL SVERIGE!

Jag är i chock!

Vad är det med svenska folket? Vart är er smak?
Snook fick inte en enda utmärkelse på P3 Guld igår, och Salem fick inte bästa nykomling. Vad är det här?!
Ändå är dessa artister några av de bästa Sverige någonsing kommer få!
Är så besviken just nu att jag vet varken ut eller in.

Försvinner liksom bara inte..

I thought I
heard you calling
I thought I saw your smile
Lovely
vision in my mind
So many times I wondered
So many times I've tried
To leave my past behind

I can't hide the way I feel
Cause now I'm ready to give in

I've been around the
world and spent some time
But it's only you that comes
to mind, baby, I keep falling
Everywhere I go I see your face
It's a feeling that I can't replace
Baby, I keep falling

I know it won't be easy
To win your heart again
But you've got to understand
I was young and foolish
A fraction of a woman
God knows
I've made mistakes
When I see you smile
God knows you make me wild


3,5 år har gått, vill bara få sluta tänka på det..

Försovning på hög nivå imorse

Vaknade 10:15 av att Sara säger "Jeanine, jag tror du har försovit dig lite, det ar ljust ute".
Så det var bara till att sms:a Hedström och förklara. Kom till jobbet 13:15 och började labba direkt.
Sara åkte hem idag också, har varit hur skönt som helst att ha henne här.

Igår var vi på inspelningen av "Hos Jihde". Vi tog med oss Anna också, Pers dotter. Det var jättebra, och vi fick sitta i små mysiga soffor. Peter var jättetrevlig och rolig, likaså Micke Nyqvist.
När de sen skulle presentera veckans hemliga gäst höll vi på att trilla ur soffan :P
Det var Kishti Tomita, jurymedlem i Idol. Och där satt vi. Så kan det bli ibland. Och Eva som visste att Sara skulle med, och inte kunde säga nått. Hon och hennes kära kollegor hade haft rätt kul åt det där haha!

Nu ska jag fortsätta kika pa Wallanders Brandvägg pa SVT1. Har ju läst boken så det ska bli spännande att se vilken som är bäst. Boken eller filmen? Det återstår att se.

134922-124
Kishti, Nyqvist & Jihde i "Hos Jihde" igår

Hos Jihde

Ikväll ska jag, Sara och Erika sitta i publiken på Jihdes direktsända talkshow. Kvällens gäst är Michael Nyqvist och sen kommer det en hemlig gäst också. Det ska bli kul ;)
Tack vare Eva Ericsson som intervjuade mig i P3 men som numer är produktionsassistent.

Tyvärr har vi inte lyckats få tag i P3 Guld-biljetter tills på lördag. Skulle så gärna vilja gå men det är helt slutsålt, förutom några parkettbiljetter som kostar 895 kr.
Så det blir nog en lugn helg som vanligt.

Igår var jag och Sara på stan med Pi :) Han var här i jobbsyfte så vi passade på att ses på kvällen. Gick till Kungsgrillen och käkade också. Var verkligen helt galet va kul vi hade! Danne & Mogge är helt enkelt bara för sköna! Sen fick vi reda på att det visst är Mogge, Roger och Tina som äger stället. Att de tre också är syskon, och att Danne är deras kusin. Så det är med andra ord ett litet familjeföretag ;)
( Om inte de drev med oss då, vilket inte vore något nytt direkt haha! )

Nu är min rast slut så jag får återgå till kursen här..
Ciao!

Svar

På fråga i kommentarer angående min Snook-affisch:

Skulle tyvärr aldrig kunna sälja den, hur stora pengarna än vore. Den är ett ovärderligt minne från en spelning jag aldrig vill glömma från sommaren 2006.
Men jag kanske kan skaffa en helt ny affisch om det skulle kännas intressant?

Lycka

Är när:

- Djurgården förlorar, som igår när jag och Bejbi var i Globen ;)
- Man lyssnar på Albumet ÄR med Snook ( Eller när man springer på Kihlen )
- Man har långvarigt besök av någon man tycker mkt om
- Knäppa vänner frågar knäppa saker ( Som i fallet Ellinor från Kalix )
- Man får massa bra erbjudanden man knappt kan motstå

Och just nu är jag nog rätt lycklig.
Tack Sara för de här dagarna, det gör allt det svåra lite enklare. Längtar tills du flyttar hit bejbi.


Tack Karin!

Du är underbar ;D
Skönt att få prata ur sig lite när man får psykbryt ibland. Igår hade jag verkligen inte kunnat klara mig utan dig. Jag vet ju precis vad jag måste göra, men vill inte.
Hatar stolthet. Vill ju bevisa för alla att jag kan! Men det blir omöjligt när man får så mkt stress och press på sig att prestera. Det funkar bara inte. Prestationsångesten bara väller över mig just nu.
När jag hade besök ett par dagar gick jag med ett konstant leende, i princip inget kunde rubba det.
Vill må så jämt. Så jag funderar allvarligt på att tacka ja nu, även om jag känner det som att jag sviker alla som tror på mig. Även om Karin säger att det är precis det jag inte gör. Att om jag tackar ja så visar jag bara för alla att jag kan stå på egna ben, ta egna beslut för mitt eget bästa.
Så just nu vet jag varken ut eller in. Vet vad jag önskar mest, men är det genomförbart?
Ska prata lite med mamma om saken också.

Förresten, om jag skulle bli tvungen att göra en lista över negativa och en över positiva saker med mitt liv just nu så skulle det positiva vinna lätt ;) Bara så det är sagt.
Så det ska jag göra också, men just nu hinner jag inte.

Sen vill jag passa på att gratulera Erik Ingels till körkortet!

Och till alla er..

..som inte förstått någonting:

SNOOK är bäst!
De förtjänade en rockbjörn tycker jag, men svenska folket är ju oftast rätt smaklöst.
Så egentligen är jag inte förvånad alls. Men p3 Guld kommer gå bättre, det vet jag ;)
För på p3 har de iaf vett att spela den musik som är bra, som Snook och Salem Al Fakir.

En annan sak som störde mig på Rockbjörnen var att de kunde haft bättre live-artister.
Inte bara en typ av musik.. Komersiell sådan. De kunde bytt ut något mot de ovannämnda tex.


Sprang för övrigt på Kihlen och Martin häromdagen, två gånger :)

When will it stop?

Slutar inte må illa, riktigt jobbigt börjar det bli..
Hade ett par dagar då det gick hyfsat, men nu är jag nästan på ruta ett igen.
Tycker det är riktigt trist, för med tanke på det orkar jag knappt jobba. Och det är ju kanske inte det bästa sättet att påbörja en ny anställning?
Ska kolla mailet från Anneli också och se om jag ska försöka mig på det, återkommer till vad det är inom kort. Har tvingat mig själv att "må bra" några dagar nu för att orka med saker som jag längtat efter. Ungefär som på nyår. Så jag har iaf varit på Rockbjörnen. Blev tidigt hem men det var trevligt att få komma ut och tänka på något annat. Nu ska jag bara vila i helgen så mkt som möjligt, sen ska jag tvinga mig själv till jobbet på måndag igen. För jag vägrar ha vinterkräksjukan. Tror det beror på annat.

My, jag hoppas verkligen att vi kan ses när du kommer hit, du kan väl höra av dig om du vill ;)

Ciao!

Kul på jobbet?

Min mentor gillar att mobba mig :P
Så han tog över mitt bloggande förut, och då ser man ju hur fin stavningen blev med hehe. Men men, vi har kul här på DELL. Inte ett dugg bättre humor än vad jag har i vanliga fall, så det passar ju utmärkt!

Tack Annette förresten ;)


tröttastikommunpunktnu

Idag är jag riktigt trött, men det går rätt bra ändå.
Sent inatt med telefonsamtal, kan inte bara strunta i snella tjejer som ringer.
---
Det är bra at min Mentor är så snäll, han Hjalper mig även med at skriva denna bloggen.
Nu ska jag göra lite mer arbete, så hej på er!

Hungrig

Men har fått nån sorts spärr.
Är illamående som fan och magen bara kurrar, men jag kan inte gå och ta mig någon mat just nu. Bara tanken på det gör mig illamående. Just nu saknar jag mina flickor från 33 och loggar in för att checka läget. Önskar jag hade någon form för kontroll kvar.
Kanske har jag det, men absolut inte som förr. Skulle åkt till SATS efter jobbet idag men pga illamåendet går det ju inte. Jag VILL!
Vad är vitsen med att ha ett guldkort där om man ändå inte utnyttjar det? nej, nu får det bli skärpning!
Känner mig hur onyttig som helst nu när jag knappt rör på mig.

Tack Camilla för att du förstår det som står ovan, och för att du hälsade flickorna från mig. Usch, nu känner jag mig triggad att gå tillbaka till allt det där. Men det ska jag inte. Nu får det vara bra!
Men jag saknar alla så enormt mkt eftersom ingen annan kan förstå det.

Haha, av att läsa ovan framstår jag nog som världens mest depressiva, pessimistiska och patetiska människa :P Men jag har det egentligen inte så farligt, bara vissa saker som strular ibland.
Men allt går att lösa. Som jag lärde mig för många år sen; Det finns inga problem, bara lösningar!

Det är ett bra motto att leva efter tycker jag ;)

På jobbet

Back on track :)
Igår och idag har jag fått logga alla case åt min mentor samtidigt som jag suttit på medlyssning. Och det går framåt. Vi har fått två nya medarbetare i teamet nu också :)

Mår fortfarande inte helt 100. Är illamående och har ont i magen, försöker äta så normalt som det bara går. Men när jag mår såhär är det nästan bara godis som funkar. Och man kan ju inte leva på socker.

Har för övrigt äntligen vågat berätta nu. Ni som vet vad det handlar om vet, ni som inte vet ska inte veta.
Känns riktigt skönt, ingen ångest alls och tänker knappt på det längre :)
1-0 till Jea!
Andra saker som går bra nu är att jag får jobberbjudanden nu, lite ironiskt. När man inte har jobb så får man knappt jobb hur mkt man än kämpar. Sen när man har ett bra jobb med underbara kollegor och fast månadslön, DÅ får folk upp ögonen för en.


Beautiful Melua

Because the line between wrong and right,
Is the width of a thread from a spider's web,
The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.

_________________________


Some guys act a bit too sure
And maybe you're thinkin' that less is more
But Honey, you still gotta knock on my door
Hey, just try boy,
And you could be my boy

__________________________


My mamma done told me,
when I was in pigtails,
My mamma done told me, Hon,
A man is a two-face
he'll give you the big eye,
And when the sweet talking's done.
A man is a two-face,
A worrisome thing who'll leave you to sing,
The blues in the night

_________________________


Daylight licked me into shape
I must have been asleep for days
And moving lips to breathe his name
I opened up my eyes
And found myself alone alone
Alone above a raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me

_____________________________


In many years they may forget
This love of ours or that we met,
They may not know
how much you meant to me.
Without you now I see,
How fragile the world can be
And I know you've gone away
But in my heart you'll always stay.

_____________________________


You might think it's strange,
For all my wild ideas,
But I do not believe that change,
Can ever happen without tears.




har för övrigt..

..kommit på att jag skulle vilja ha alla Snooks musikvideos samlade på en DVD.
*Hoppas, hoppas, hoppas det kommer*

Brännskada

Idag har jag lyckats med något så dumt som att bränna min högra fot i ångbastun där hemma.
50-gradig värme.. Spolade riktigt länge med iskallt vatten, typ 20 min, och trodde det skulle gå bra sen.
Men när jag åkte in till stan för att lämna tillbaka ett linne på Gina Tricot så kom smärtan tillbaka.
Kunde knappt gå, än mindre röra tårna. Så jag skyndade in på en toalett på centralen och tog av mig sko, strumpa och ringde Sara. Fick sitta så ett bra tag och bara lufta innan det till slut gick att sätta på strumpan igen. Så nu ska jag snart försöka ta mig till ett apotek för att hitta nått att ha på..
Sen blir det ännu mer vila.
När man trodde man började bli frisk så kommer det nått nytt.. Har äntligen kunnat sova lite inatt och inte lika mkt huvudvärk idag som de senaste dagarna. Så nått positivt iaf ;)
Och om 5 dagar kommer frugan till stan och det längtar vi till!

Marie kunde tyvärr inte komma i helgen, så ikväll blir det Hip Hip Hora på 4:an med Suzana och imorgon förhoppningsvis bio med Erika & hennes arbetskompis.

Förresten, Anneli, tack för de kloka orden igår. Jag vet att du har rätt!

Ciao!

Ibland blir inte saker & ting som man tänkt sig

Men julen har varit fantastisk, orkar inte skriva just nu bara.
Har inte haft ork på över en vecka nu, mår sådär och har knappt sovit sista tiden.
Men ska försöka somna i tid ikväll så jag orkar med resten av veckan.
Vissa tror sig veta vad allt handlar om, men ingen kan ens ana. Förutom Karin då.

Har för övrigt två nyårslöften i år;

1. Äta nyttigt och utnyttja SATS-kortet så mkt som möjligt
2. Sluta vara så blåögd samtidigt som jag ska vara mer tolerant



Till helgen kommer min supergumma Marie hit och hälsar på. Ska bli hur mysigt och kul som helst!
[ Har för övrigt sett Wayne's world idag och imorgon går 2:an ;) Det du bejbi!  ]

Marie
MARIE

RSS 2.0